Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Do it Eco!

Μπορεί η μόδα να αποκτήσει οικολογική συνείδηση; Φυσικά και μπορεί! Χτες το απόγευμα βρέθηκα στον ημιόροφο του ξενοδοχείου King George για ένα πολύ διαφορετικό (και ιδιαίτερα γιορτινό) fashion event. Η εν λόγω ημερίδα “Fashion in the era of sustainability” ήταν στα πλαίσια το ‘DoItEco project’, μια σειρά από πρωτοβουλίες περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αποκορύφωμα το fashion show και after show installation των δημιουργιών στην τεχνόπολη (Γκάζι) τις 14 Ιανουαρίου.

Η Ελλάδα είναι η 7η μόλις χώρα που φιλοξενεί τα συγκεκριμένο event , το οποίο πραγματεύευται την βιωσιμότητα της μόδας ή αλλιώς ποιες ενέργειες μπορούν να γίνουν έτσι ώστε να μπορέσει αυτή η κερδοφόρος βιομηχανία να γίνει πιο φιλική προς το περιβάλλον! Πολλές ιδέες από ελληνες και μη σχεδιαστές παρουσιάστηκαν στο TEDX Athens 2013-2013 και μερικές από τις εταιρίες που στηρίζουν αυτό το κίνημα είναι οι Zolotas, Staff jeans, TOMS και Thiros.

Αφου λοιπόν πήραμε μια πρώτη γεύση για αυτήν την κίνηση, ακολούθησαν ομιλίες από εκπροσώπους των εταιριών Unilevel, Dimstel (στώματα ελληνικής κατασκευής), King George, από την οργάνωση Γη-κεντρο της γης και Aephoria.net εξηγώντας μας το δικό τους όραμα και κινήσεις για την προστασίας του περιβάλλοντος. Η Aephoria.net ανέφερε ενδεικτικά και κάποιες ιδιαίτερα καινοτόμες επιχειρήσεις που βοήθησε να ανθίσουν στον τομέα αυτόν.

Ακολούθησε μια εκτενέστερη παρουσίαση από την εκπρόσωπο της πλατφόρμας Ecoluxe London σχετικά με τα sustainable (βιώσιμα) υλικά που χρησιμοποιούνται ανα τους αιώνες στην βιομηχανία μόδας και γενικότερης ένδυσης καθώς και ένα σχέδιο δράσης για την αειφορική καινοτομία στην ελληνική μόδα. Τέλεια παρουσίαση, από τις καλύτερες της βραδιάς!

Τέλος, τα προιόντα τους και το πλάνο δράσης τους παρουσίασαν η εταιρία ZEUS + DIONE (luxury προιόντα εξ ολοκλήρου από έλληνες σχεδιαστές και τεχνήτες αλλα και από παραδοσιακά υλικά από διάφορα μέρη της Ελλάδας) και η παγκοσμίου φήμης TOMS μια εταιρία που εκτιμώ βαθύτατα για την οικολογική και ανθρωπιστική της συνείδηση.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου